Izobraževanje, ki presega meje učilnic
V svetu, kjer so informacije na dosegu klika, je znanje izbira – kako in kje ga pridobiš. A resnično pomembno vprašanje ostaja: Kako iz teorije ustvariti vrednost v praksi?
Na GEA College verjamemo, da se pravo izobraževanje ne konča pri prebranem učbeniku. Začne se takrat, ko študent prevzame odgovornost, se sooči z realnim izzivom in poišče rešitve – opremljen s teorijo, a pridobljene z izkušnjo.
Na ekskurziji v Maribor so se naši študenti najprej srečali s podjetjem Marles, več kot stoletnim velikanom lesene gradnje. Ko so jim odprli vrata in vpogled v nedavno prenovo blagovne znamke, ni šlo več le za poslušanje, temveč za resnično razumevanje prenove blagovne znamke.
Vodja marketinga je študentom predstavila resničen izziv rebrandinga, s katerim so se pri Marlesu soočili, nato pa so študenti predlagali lastne strategije. Učili so se, kako blagovno znamko iz »spečega velikana« prebuditi v sodobnega tržnega igralca.
Obisk je bil izmenjava izkušenj, kjer so vprašanja deževala, saj smo študente komaj spravili na avtobus do naslednje lokacije.
Sledil je obisk ene izmed kavarn Tete Fride ter Čokoladne vasi.
Uroš Mlakar, ustanovitelj in vizionar blagovne znamke, je poudaril tisto, kar prevečkrat ostane prezrto: odnosi. »Nikoli ne pozabi, kdo ti je stal ob strani. Ne pozabi na ljudi,« je dejal, ko je z študenti delil svoje podjetniške padce in uspehe. Študente je spodbudil k razmišljanju o podjetništvu, ki ne izhaja samo iz produktov ali idej, ampak iz vrednot.
Nasvet študentom?
V svetu, kjer uporabnik po treh sekundah preskoči na naslednjo vsebino, je ravno fokus postal nova valuta uspeha.
Restavracija pr’ Študent
In kot češnja na torti – dobesedno – so študentje programa Gostinstvo in turizem na GEA College – Center višjih šol, pripravili kulinarični večer, ki ga ne bi zatajila niti vrhunska restavracija.
Pod mentorstvom profesorjev so samostojno zasnovali in izpeljali večerjo v Dvoru Jezeršek za osebje GEA College in ravnateljico šole mag. Natašo Makovec – vse od vodenja restavracije do priprave jedi, kot je brancin na koromaču v žafranovi omaki ali klasična Crepes Suzette.
Vsaka jed je bila rezultat znanja, spretnosti in ponosne predstavitve tega, kaj pomeni resnična strokovna usposobljenost.
Kaj nas ločuje?
Na GEA College ne učimo le znanja. Učimo kako razmišljati, kako sodelovati in kako prispevati. Spodbujamo podjetniški način razmišljanja, povezanost z gospodarstvom in odnose z osebjem, učitelji, mentorji in podjetji, ki prispevajo k rasti vsakega posameznika.
Izobraževanje je mreža priložnosti. In mi jo pletemo skupaj z vami.